Croque & Destroy

Een krokant gebakken croque met briochebrood, rijkelijk gevuld met onze bolognaisesaus. Afgewerkt met verse microgroenten van Micro’s voor een frisse touch.
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Ingrediënten

4 persoon personen
remove
add
Munchie bolognaisesaus 750.00 gr
Briochebrood (dikke sneden) 6.00
Boter
Graanmosterd
Sneden half belegen kaas (naar keuze) 6.00
Sneden ham (naar keuze) 6.00
Tomaatschijfjes (naar keuze) 9.00
Microgroenten - handje vol per persoon 100.00 gr
Citroen 0.50  stuks

Benodigdheden

Kookpan

Bereiding

1

Verwarm de bolognaisesaus

- Giet de bolognaisesaus in een steelpan en verwarm de saus op laag vuurtje. Roer af en toe om het aanbranden te voorkomen.

2

Bereid het briochebrood voor de croques

- Snijd het briochebrood in dikke plakken.

- Besmeer de buitenkanten van de plakken met een dun laagje boter voor een krokante, goudbruine korst.

- Besmeer de binnenkanten van het briochebrood met een laagje graanmosterd, afhankelijk van jouw gewenste smaak.

3

Maak de croques

- Leg op een helft van het brood een plakje kaas.

- Voeg plakjes ham naar keuze toe.

- Leg dunne schijfjes tomaat op de ham.

- Dek af met nog een plak kaas en bedek terug met een de andere helft van het briochebrood

4

Bereid de microgroenten salade

- Plaats de microgroenten in een kom en voeg een scheutje olijfolie en het sap van een citroen toe.

- Meng alles voorzichtig door elkaar en zet de salade opzij.

5

Bak de croques

- Verhit een steelpan op middelhoog vuur.

- Leg de croques in de pan en bak ze aan beide kanten totdat het briochebrood goudbruin is en de kaas volledig is gesmolten.

- Draai de croques halverwege voorzichtig om.

6

Serveer

- Plaats de croques op een bord.

- Leg de microgroenten salade bovenop de croques.

- Serveer de warme bolognaisesaus apart in een potje. Geniet!