Meatballs, puree & the funguy
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereiding
Bereid de balletjes en aardappelen
- Vul een kookpan met water.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken.
- Voeg de aardappelen toe aan de kookpan met water en breng op middelhoog vuur aan de kook.
- Bevestig vervolgens het vacuüm zakje met balletjes in tomatensaus met een wasknijper aan de rand van dezelfde kookpan, zodat het niet zinkt.
- Kook tot de aardappelen gaar zijn (controleer met een mes). Haal het zakje van Munchie uit het kokend water en giet vervolgens de aardappelen af.
- Plaats het zakje met de balletjes in tomatensaus even langs de kant.
Maak de puree smeuïg
- Voeg een klontje boter toe aan de warme aardappelen, gevolgd door een scheutje melk en een vleugje olijfolie.
- Kruid naar smaak met peper en zout en roer tot een luchtige, romige puree.
Snijd de kerstomaten
- Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze even opzij – je gebruikt ze straks als frisse afwerking voor de balletjes in tomatensaus.
Bereid de kastanjechampignons
- Maak de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Spoel ze af indien nodig, maar laat de champignons in zijn geheel.
- Snijd de dragon fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit een klontje boter in een steelpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gepelde teentjes knoflook toe en bak kort mee, ongeveer een minuut, om de smaak vrij te laten komen.
- Voeg de kastanjechampignons toe met een snufje peper, zout en een klein scheutje water.
- Laat de champignons 3-4 minuten aanstoven.
- Pers een halve citroen uit boven de champignons voor een frisse toets.
- Voeg de fijngesneden dragon en tijmblaadjes toe en roer alles goed door.
- En klaar!
Serveer
- Neem het zakje met de balletjes in tomatensaus, knip het bovenaan half open en giet de inhoud in een diepe kom.
- Werk af met de kerstomaatjes.
- Serveer alles in een kommetje en plaats in het midden van de tafel én geniet!