Meatballs, puree & the funguy

Smeuïge puree, heerlijke gehaktballetjes in een rijke tomatensaus van Munchie en sappige kastanjechampignons vormen samen een hartverwarmend bord vol smaak. De verse kruiden en een vleugje citroen geven het nét dat tikkeltje extra. Een echte klassieker waar je blij van wordt.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Ingrediënten

4 persoon personen
remove
add
Munchie balletjes in tomatensaus 750.00 gr
grote vastkokende aardappelen 8.00  stuks
Knoflookteentje 2.00  stuks
Kastanjechampignons 250.00 gr
Kerstomaat 8.00  stuks
dragontakjes 5.00  stuks
Tijmtakjes 5.00  stuks
Citroen 1/2
Melk
Olijfolie
Boter
Peper & zout
Water 20.00 ml

Benodigdheden

Kookpan, steelpan & eventueel een wasknijper

Bereiding

1

Bereid de balletjes en aardappelen

- Vul een kookpan met water.

- Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken.

- Voeg de aardappelen toe aan de kookpan met water en breng op middelhoog vuur aan de kook.

- Bevestig vervolgens het vacuüm zakje met balletjes in tomatensaus met een wasknijper aan de rand van dezelfde kookpan, zodat het niet zinkt.

- Kook tot de aardappelen gaar zijn (controleer met een mes). Haal het zakje van Munchie uit het kokend water en giet vervolgens de aardappelen af.

- Plaats het zakje met de balletjes in tomatensaus even langs de kant.

2

Maak de puree smeuïg

- Voeg een klontje boter toe aan de warme aardappelen, gevolgd door een scheutje melk en een vleugje olijfolie.

- Kruid naar smaak met peper en zout en roer tot een luchtige, romige puree.

3

Snijd de kerstomaten 

- Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze even opzij – je gebruikt ze straks als frisse afwerking voor de balletjes in tomatensaus.

4

Bereid de kastanjechampignons

- Maak de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Spoel ze af indien nodig, maar laat de champignons in zijn geheel.

- Snijd de dragon fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.

- Verhit een klontje boter in een steelpan op middelhoog vuur.

- Voeg de gepelde teentjes knoflook toe en bak kort mee, ongeveer een minuut, om de smaak vrij te laten komen.

- Voeg de kastanjechampignons toe met een snufje peper, zout en een klein scheutje water.

- Laat de champignons 3-4 minuten aanstoven.

- Pers een halve citroen uit boven de champignons voor een frisse toets.

- Voeg de fijngesneden dragon en tijmblaadjes toe en roer alles goed door.

- En klaar!

5

Serveer

- Neem het zakje met de balletjes in tomatensaus, knip het bovenaan half open en giet de inhoud in een diepe kom.

- Werk af met de kerstomaatjes. 

- Serveer alles in een kommetje en plaats in het midden van de tafel én geniet!