Puttan’YESka vibes
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereiding
Voorverwarm de oven en kook de pasta
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Kook de Conchiglioni pasta tot halverwege de aangegeven kooktijd op de verpakking. Gebruik je een andere soort pasta? Kook deze dan ook tot halverwege de aanbevolen tijd.
- Giet de pasta af en bewaar ongeveer 6 eetlepels van het kookwater.
Bereid de ovenschaal
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Verdeel de halfgekookte pasta gelijkmatig over de ovenschaal.
- Schenk het achtergehouden kookwater over de pasta in de ovenschaal.
Voeg balletjes, saus en toppings toe
- Open het vacuümverpakte zakje met balletjes in tomatensaus en giet de inhoud (koud) over de pasta.
- Verdeel de gewenste hoeveelheid burrata (gorgonzola is ook een heel lekkere optie) over de pasta en saus, naar smaak.
- Bestrooi de appelkappertjes met steel in de schotel.
- Verdeel de ansjovis (zonder sap) gelijkmatig over de ovenschaal voor extra smaak.
- Bestrooi met een flinke scheut olijfolie en rasp wat Parmezaanse kaas over het de gehele ovenschot.
Oven
- Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten, of tot de schotel goudbruin en bubbelend is.
Afwerking
- Haal de ovenschaal uit de oven.
- Rasp de schil van een citroen (zeste) over de schotel.
- Voeg royaal grof geplukte basilicumblaadjes toe voor een frisse afwerking.
Serveren
Plaats een halve citroen (afhankelijk van het aantal personen) en een fles olijfolie op tafel, zodat iedereen naar eigen smaak de schotel kan afwerken.
Geniet van deze heerlijke ovenschotel!