Radichili Con Carne

Geniet van dit frisse en smaakvolle gerecht met radicchio, chili con carne, een knapperige twist van pistachenoten en de aromatische appelyoghurt!
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Ingrediënten

4 persoon personen
remove
add
Munchie chili con carne 750.00 gr
Krielaardappelen 15.00  stuks
Radicchio 1.00  stuks
Sinaasappel 2.00  stuks
Griekse yoghurt 200.00 gr
Zure appel 1.50  stuks
Takjes verse koriander 8.00  stuks
Pistachenoten 120.00 gr
Kaneelpoeder
Korianderpoeder (optioneel)
Komijnzaadjes
Peper

Benodigdheden

Kookpot, bakpan, serveerschaal & kom.

Bereiding

1

Verwarm de chili con carne en kook de aardappelen

- Vul een kookpot met water en hang het zakje chili con carne met een wasknijper aan de rand van de pot.

- Breng het water aan de kook om de chili op te warmen.

- Schil de aardappelen en kook ze in dezelfde kookpot gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.

2

Bereid de radicchio voor

- Maak de radicchio schoon door de buitenste bladeren te verwijderen.

- Plaats de mooie bladeren op een serveerschaal.

- Snijd de partjes van de sinaasappels à vif (zonder velletjes).

- Knijp het resterende sap van de sinaasappels uit over de radicchioblaadjes voor extra smaak.

- Houd de sinaasappelpartjes apart voor de afwerking van het gerecht.

3

Maak het appelyoghurt-bijgerecht

- Plaats de yoghurt in een kom en maak een kuiltje in het midden.

- Rasp de zure appel volledig over de yoghurt.

- Verdeel de grof geplukte korianderblaadjes over de yoghurt.

- Strooi de peper, kaneelpoeder, korianderpoeder en komijnzaadjes over de yoghurt voor een aromatische touch (niet door elkaar mengen).

4

Rooster de pistachenoten

- Rooster de pistachenoten in een droge pan tot ze licht goudbruin zijn. 

5

Serveer het gerecht:

- Vul de radicchioblaadjes met de warme chili con carne.

- Serveer de gekookte aardappelen bovenop.

- Voeg de sinaasappelpartjes en de geroosterde pistachenoten toe voor een knapperige bite.

- Serveer het appelyoghurt-bijgerecht erbij.

Enjoy!